tiistai 23. toukokuuta 2017

The Identity and Language & the Hate Speech -Complex of Living Abroad -Kieli, identiteetti ja Vihapuhe -komplexi ulkomailla asuessa-


Oon aina ajatellut, että ulkomaille muuttamisen ehdottomasti paras puoli oli saada Englannin kielen taito jolla pärjää kiitettävästi.
Englannin kielellä opiskelu avasi mulle niin suuren oven tiedon ihmeelliseen maailmaan ja sitä enemmän, kaikkeen siihen kulttuuriin, musiikkiin, videoihin, ihmissuhteisiin ja keskusteluihin johon mulla ei olis ollut mitään mahdollisuutta ennen kielen nostamistä tälle levelille.
I have always thought, that the best side of moving abroad was the ability to improve my English language. Studying in English opened me many doors to knowledge, enterntaiment and to the world itself. I feel like I saw only couple of percentages of world before I started to use English full time in my job environment, university and my social relations.  

Musta tuntuu niinku olisin avannut salaisuuksien kammion ja löytänyt 90 prosenttia maailmasta enemmän. Ne kaikki hauskat memet, videot, tv-sarjat, elokuvat ja musiikki jota osaa katsoa ihan eri kantilta kuin ennen Englannin kieltä ovat rikastuttaneet mun maailmaa tavalla jota en osannut edes kaivata. Ne tarjosivat samaistuttavaa pintaa, lohtua ja jännitystä elämään.
When starting to use more English and of course, learn by doing I felt like I have discovered the chamber of Secrets. English language has enrich my life loads.  All the discussions, cultures, music, videos, movies which I have been able to understand so much better than previously. I felt like I had reflection surface the way I never felt before.

Mä käytän Englantia tällä hetkellä koulussa, töissä, ja suurimman osan mun ystävien kanssa. Joskus puhun jopa mun suomenkielisten kavereiden kanssa englantia, ja meidän code switching on ihan omilla leveleillä.  Jos saisin päättää, käyttäisin Englannin kieltä myös mun perheen kanssa.
Mä nään unia englanniksi, mä puhun itsekseni englanniksi, ja mä koen että mä osaan ilmaista mun tunteita paljon paremmin englanniksi. Englannin kieli mahdollistaa mulle matkustamisen ihan missä päin maailmaa, se mahdollistaa mun missihommat sekä se tuo turvallisuuden tunnetta.
Luulen, että se on yks mun tärkeimmistä aseista.
Ihan suoraan sanottuna mun ymmärrys ei riitä ihmisiin jotka vihaa toisia kieliä ja kulttuureita ja  katsovat omaansa (kieltä&kulttuuria) niin paljon parempana kun muut.
Ironisinta on, että kova äänisimmät eivät ole koskaan edes matkustelleet tai omistaneet ystäviä toisista kulttuureista.
Ennakkoluulot eivät tule toisista kulttuureista. Ne tulevat ymmärtömmätömyydestä ja haluttomuudesta ymmärtää, laiskuudesta sekä pelosta.
I  use English currently at school, work and most of the time with my friends. Sometimes, I speak English even with my Finnish friends and our code switching is in completely new level. If I had power to decide, I would prefer to speak English also with my family. Simply because I can be myself more in English, but also, I can tell my feelings better in English. I saw my dreams in English, I speak myself in English. Second language enables me to be in pageant industry, write a blog to you guys and it creates the safe bubble to me.
I think it is one of the most valuable thing I have. 
And to be honest I do not understand people who only are willing to be in one part of the world, eat same food all the time and in addition that, hate other cultures.
And as ironic it sounds, most of those people fullfilled with hate have never had friends from other cultures, and have never seen the world.
Prejudices does not come from other cultures. They come from un-ability and unwillingness to understand, laziness and fear.

Vaikka rakastan muita kulttuureita, ei se ota yhtään pois mun rakkautta Suomen kulttuuriin.
Musta tuntuu, että koko kulttuuri keskustelu on yksi vitsi. Ihmiset ajattelevat, että jokaisella yksilöllä on joku tietty toleranssi kulttuuriin mitä voi imeä. Tiedättekö - jos tykkään suomesta, en voi tykätä ruotsista.
Voi juku, eihän se niin mene.
Although I like other cultures, it doesn't take my love toward Finnish culture away. I feel like lately the whole culture discussion has been a big joke. People think, that each individual have some tolerance toward cultures. Like if I like Finnish culture, I can not like Swedish culture without taking away my heart.
Oh dear.

I don't think it is a case at all.

Joskus mä kuitenki kaipaan Suomen kieltä. Esimerkiksi eilen mä olin kuunnellut radio helsinkiä, ja halusin jakaa hauskan jutun mun ystävän kanssa. Kesken selittämisen tajusin, että tässä jutussa ei ole mitään järkeä, koska ensinnäkin pitää ymmärtää Suomee kontekstissa, sekä läppä perustui Suomen kielen sanojen leikitellyyn.
However, sometimes I miss Finnish language. For example, yesterday I listened Finnish radio station and I wanted to share a joke regarding that with my friend. Not too late I understood that telling this joke didn't make any sense because firstly, my friend don't know the Finnish context nor Finnish language.

Tää vie mut mun seuraavaan pointtiin. Mä koen, että viimeisen vuoden aikana oon miettiny tosi paljon mun identiteettiä ja kielen merkitystä sille.
Mun on paljon helpompi olla oma itseni Englannin kielellä.
Kuulostaa hassulta?
This takes me to my next point. I feel like, that during the past year I have been contemplating my identity and especially language aspect of that loads. 
I feel  so much more comfortable in English.
Does it sound silly to you?
Mutta mietikkää. Mä kuuntelen paljon englannin kielistä musaa, katson englannin kielisiä videoita, teen töitä englanniksi, mun akateeminen historia on englanniksi.
Se on luonnollista.
Let me explain. I listen most of the time English music, I watch English movies, I listen English videos and I do my job in English, my academic history is in English.
It is natural.


Nyt esimerkiksi mulla on pulma. Pitäiskö mun vlogata suomeksi vai englanniksi?
Jatkanko mä elämää ulkomailla vai muutanko mä takaisin lintokotoon?
Suomi on monella tapaa hyvä ja turvallinen maa.
Mutta mä en ole enää varma olenko mä enää 100% Suomalainen.
Now I have a problem.
Should I vlog in English or in Finnish?
And more importantly, after my master's degree do I stay abroad or do I move back to Finland? 
Finland is so many ways safety and incredibly country.
But I am not sure if I am anymore 100% the same Finnish girl who left 5 years ago the state.                                                                  INSTAGRAM // YOUTUBE // LOOKBOOK // PERISCOPE// TWITTER // ASK