keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Saako missillä olla yksityisyyttä? The often forgotten side of showbusiness & can a beautyqueen have privacy?a-tiimi


Make up by Suvi Karjalainen


Hei nugetit!


On taas ollu sellasta menoo muutama viikko, et paprun sanoin aamuisin kelaa et laittaako tehosekottimeen hedelmät vai pään inee :---D
Suomi reissu oli tosi raskas henkisesti, joten pakkasin laukkuni aika vikkelään ja palasin takaisin Stadiin. Stadi kohteli hyvin, vaikka jonotettiinkin Kaikuun toista tuntia ja taivaalta satoi vettä.
Mielessä paistoi silti aurinko.
Kävin sellaisen lopullisen irrotautumis prosessin kokkolassa ollessani, ja helsinkiin palatessa sielu ja sydän olivat avoimia.
//I have had a few rough weeks:D One of those weeks that every time you wake up you decide whether to put to the blender your fruits or head inside (this was irony u know).
The trip to Finland was kinda exhausting mentally, so quickly I packed my bags and came back to Helsinki, where we had a good time. I kinda let some old things behind finally after months, and when I went to Helsinki my heart was pure and open to new things.

 It was raining, and cold in Helsinki, but my mind was happy and shining.

Mä oon tosi usein puhunut teille kaikesta siitä positiivisesta mitä tää viihde alalla pörräys on tuonut mukana, mutta mä en oo koskaan tainnu kertoa, että se on tuonut myös paljon vastuuta?
//I have told you so many times about the positive sides of showbusiness, but never have I ever told the responsibilities that come along?

Olin tänään yliopistolla kun jengi tuli kertomaan, että oli lukenut mun tehtäviä meidän opiskelijaportaalin kautta. Siihen toinen lisäsi, että hän oli katsonut koko mun tunnin kestävän video konferenssin netistä.

Mä olen ollut siinä luulossa, että nämä ovat pelkästään proffan ja opiskelijoiden välisiä juttuja, mutta luultavasti joko mä itse olen kämmännyt jotain, tai siellä forumilla on joku bugi, että kuka vaan voi nähdä mun opiskeluhommia. Asia tuskin on kenenkään syy, eikä kukaan varmasti tahallaan sitä ole tehnyt. Mua vähän vaan huvitti, että kenen aika/mielenkiinto riittää tutkailemaan mun esseitä tai tunnin kestävää business puheluita XD. Vastasin vaan, että mahdetaan olla viihdyttävää porukkaa. Asia ei ole vakava, mutta kyllä se illalla laittoi mut vähän miettimään.

Ensimmäisenä mulle tuli mieleen, että itseppä olen tämän vallan julkisen elämän valinnut. Epäilen, että jos mä en olis näin aktiivinen, tuskin mun opiskelija dokkareita ois kurssi kaverit avanneet.

Miksi mua edes kiinnosti? Mähän videoin itteäni joka suuntaan, päivitän instagramia, kirjotan blogia, annan haastatteluita sekä jaan artikkeleitä facebookissa. Miks mua haittaisi muutama vuodatettu konferenssi tai kotityö? Aika nopeasti mä tajusin, että kyllähän mullakin on oikeus mun yksityisyyteen. Ero tän yliopisto jutun ja somen välillä on se, että toiseen niistä mulla on kontrolli. Mulla on tosi selvät rajat mitä mä haluan ihmisten näkevän ja mitä en. Ja mun yliopisto suoritukset ei välttämättä kuulu sille julkiselle linjalle.

Älkää käsittäkö väärin. Mä rakastan sitä kun tuutte kertomaan mulle, että ootte lukeneet mun blogia. Ja mä olen aina yhtä tohkeissani jos joku tulee pyytämään kuvaa mun kanssa (Kyllä myös perjantai yönä jossain random baarissa tallinnassa :---D). Mut siitä mä en tykkää, että mulle soitellaan keskellä yötä ja valehdellaan että mun numero on saatu mun PR ihmiseltä.
// Don't get me wrong. I love when you come and tell me that you have read my blog. I am always so thrilled when someone asks me for a picture (yes even if it is Friday night at the bar in Tallinn). But I don't like if you call me in the middle of the night and tell lies that you got my number from my PR person. 

Monesti jengi näkee vaan viihdebusineksen valoisan puolen. Ne näkee somen kautta tulevat shampanja lasit, ilmaiset matkat, ja kivat sponsori jutut. Ne näkee kruunuja, glitteriä ja naurua. Viihde business on paljon sitä. Mutta helkkari vie on se paljon muutakin. 20 tuntisia työpäiviä, painetta ja stressiä. Alati vaihtuvia suunnitelmia ja suhdekiemuroita. Vaaditaan siis venyvyyttä, paineensieto kykyä ja malttia. Rakastan sitä, tosin.
//People tend to see the bright side of showbusiness. All the champagne classes, free trips,  five star hotels and cocktail parties. What they often do not see is 20 hour long working days, pressure and stress. All the time changing plans. It requires flexibility, pressure resistant and patience. I love it.

Mutta nää jutut ei oo niin kiinostavia, edes mun mielestä. Kun mä kerroin joistakin mun reissusta muutamia faktoja, mä aistin et mua ei aina ihan uskottu. Siirryin kommunikoimisen sijaan valokuvaamaan asioita niinku FBI agentti kosnanaan :D Meitä kiinnostaa enemmän shampanja ja timantit kun haisevat rakkoa jalat. Ja se on enemmän kun okei, koska se on yks somen parhaimmista puolista; olla viihdyttävä. Pakopaikka.
Ja kyproksen jälkeen niitä viihdyttäviä tarinoita onkin ollut tarjolla.
//But we are not interested often about thes things. We are interested something light, funny and happy. And it is more than okay; even the best part in social media; to be entertaining. To place to escape from reality. 

Mä en muista millon mulla olisi ollut ihan tajuttoman huono päivä viimeksi. Siis sellainen huono päivä, että olisin kävellyt pää edellä vastaan tulevia keskisormi pystyssä ja puhunut kreikkaa (Näitä päiviä suomessa asuessa oli vieä 98/100). Kuta kuinkin kruunamisen jälkeen ne loppuivat. Mä en koe, että mulla on enää oikeutta niihin. Se on ollut yksi tän jutun parhaita puolia. Mä pyrin olemaan aina hyvällä tuulella ja positiivinen. Koska mä en halua, että kukaan saisi miss globe Finland 2015 sellaista kuvaa kun mä olen kun saan raivarit, koska ne on niin pieni osa mua.
Siksi mulla onkin ollut hyvä päivä viimeisen vuoden :DDDDDDDDD
ps. Kiitos että ootte maailmaan parhaat ja lojaaleimmat lukijat. Te ootte ihan ykkösiä <3.

//The best part for me has been that I do not remember when I really had a publically bad day. That kind of bad day when you want to smash some walls :D. After getting my crown, I do not think I have full right to have those days. Because I do not want people to remember miss globe Finland 2015 as an angry bird, which I am sometimes when I get full flames ;D but taking risk that people will meet me first time and see that. I don't think so. 
ps. Thank you for being so awesome internet friends & loyal readers. I absolutely adore you<3.

                                                   INSTAGRAM // YOUTUBE // LOOKBOOK // PERISCOPE// TWITTER // ASK