perjantai 22. heinäkuuta 2016

How to Self-Care - Opas (Sunnuntai) bluesin hoitoon

Ihan pakko korkata tää postaus sillä, että tuo ruotsin paratiisi hotelli on ihan älytön. Musta on niin ihanaa, että sillä jengillä on niin oikee meno siihen tekemiseen, ja muutenkin miten se on editoitu ja tehty, niin se on tosi viihdyttävä, eikä ollenkaan tule sellasia myötähäpeän tunteita kun sitä katsoo.
Jätte kul!


Sitten asiaan. Mä voin sanoa, että mä olen taistellut viime aikoina niin kovien hormonaalisien muutoksien kanssa, että oon ihan uusilla leveleillä. Siinä vaiheessa kun puhut kaverin kanssa puhelimessa, ja puhelun lopuksi ystävä toteaa naurun keskeltä, että soittele jos alkaa näkyy vihreitä ukkoja niin tietää, että nyt on oikeesti tosi kyseessä :-D Mutta vaikka ei itse taistelisi hormooni myrskyn silmässä, niin kaikille varmasti on tuttua kun joskus mieli on maassa syystä tai toisesta. 
Kunnon le depression ei ole leikin asia, ja siksi sille pitääkin antaa heti kenkää sen iskiessä.
Se ei ole helppoa, mutta aina voi tehdä parhaaksi kohentaakseen omaa oloa. 
Tässä tule siis tarbe, the queen, kolppiksen self-care-ohjeet pahan päivän varalle.
I have faced really bad hormonal changed in my body lately, and they made me to do a survival list for bloody blue days, and now I am teaching it to you, because yolo.


1) Tunnista ja myönnä bluesi. Ota se haasteena, annetaan sille kenkää än yy tee NYT! Kaikki lähtee siitä, että tajuaa että nyt on huono olla ja päättää myös tehdä kaikkensa ettei olo ainakaan huonone. Tää on sellanen juttu, että mun mielestä on turha odottaa, että joku tulee pelastamaan sut, vaan kyllä se juttu on niin, että tässä maailmassa vaan pitää itse osata pelastaa itsensä (Vaikka sitten vähän toisten ihmisten avustuksella)
1) Admit that you are feeling down today. Let's take this as a challange and let's kick it out NOW! Decide to kick this feeling out of your body. If you ask me, I don't believe that somebody is going to save you dear. You have to be your own saviour. Cruel, but true.

2) Nouse sängystä. Jos sä osaat osoittaa ongelman, mikä tuottaa sulle bluesia niin ratkaise se, jos se on ratkaistavissa. Pohdi sitä, puhu siitä. Jos et, kuuntele sen sijaan mitä muilla on sanottavaa ja keskity muihin oman navan sijaan. Älä syyttele ketään, ole armollinen myös itsellesi. Kuuntelee hyvää musiikkia.
2) Get up from your bed. If there is issue what can be solved, solve it. If there is no exact reason why you feel so, then concentrate for someone else for a while. Have mercy toward yourself. Listen good music.

3) Tee pienien etappien lista. Esimerkiksi käy suihkussa. Vaihda Lakanat. Siivoa keittiön ylimmän kaapin oikea puoli. Parittele sukat keskenään. Käy sadan metrin kävelyllä. Urheile jos saat itsestäsi irti, endorfiinit auttaa!
3) Make list for a baby steps. For instance, take a shower. Change your sheets. Clean you kitchen's oil bottle. Find pairs to your socks. Take 50-meter walk. If you can, do sports. It will release endorphines and it will make you feel better. 

4) Laita sosiaalinen media kiinni. Nuku. 
4)Shut down your social media. Sleep.

5) Syö asioita jotka on hyväksi sulle, ja saa sut tuntemaan itsesi hyväksi. On super tärkeetä pitää syömis rutiinista kiinni JA OLLA SKIPPAAMATTA _YHTÄÄN_ ateriaa. !!
5) Eat things that make you feel good about yourself. IT IS SUPER IMPORTANT TO KEEP UP WITH YOUR EATING ROUTINE AND NOT SKIP _ANY_ MEALS!!!!

6) Sosiaalisoidu. Soita ystävälle joka kuuntelee. Vielä yksikään asia ei ole ratkennut yksin himassa kököttämällä. Aika monesti on tullut hyvä mieli kun on lähtenyt ulos vaikka ei olisi yhtään huvittanut.
6) Make social contact. Call a friend even though it feels like biggest thing ever currently. It makes you feel better. I have ALWAYS felt better when I have went out instead of waiting something to happen inside. 

7) Lue, kirjoita, katso ohjelmia jotka saa sut hyvälle tuulelle.
7) Write, read, watch series that make you feel warmth inside.

8) Anna aikaa itsellesi, ja priorisoi hyvää oloasi. Mieti onko jotain mikä voisi tehdä sut tuntemaan itsesi paremmaksi tilanteessa? jos on, tee se. Jos joku murhe painaa, kysy itseltäs onko murhe oikeesti tällä hetkellä aiheellinen. Mitä saat siitä, että murehdit asiaa. Niimpä.
8) Give time to yourself. Think is there something that can make you feel better. What I am getting about worrying this thing? I thought so.

9) Pysy kaukana päihteistä. Ne vaan huonontaa sun tilaa pitkällä juoksulla.
 9) Stay away from alcohol and cigarettes. They won't make you feel better in a long run.

10) Ja viimeisempänä yritä löytää huumoria. Voin sanoa, että esimerkiksi tänään oli sellasia juttuja, että huumori ei ehkä kaikkien mielestä sovi tilanteeseen. Mutta mä en vaan voinut asialle mitään, että alkoi naurattamaan kun puhuin rakkaan ihmisen kanssa puhelimessa (vakavasta) asiasta. Ja voin sanoa, että ne molemman puoleiset naurunröhähdykset saivat mut tuntemaan oloni niin paljon paremmaksi. 
10) And lastly, try to find humour in this situation. I can tell, that today has happened things where normal people wouldn't find anything funny. But I couldn't help but laugh with my friend today and it made me feel so much better.


Lopuksi vielä, muista että päivät ovat toisistaan täysin riippumattomia. 
Tänään tällaista, huomenna ihan toisenlaista.


Rakkautta, mä välitän teistä, ootte mulle tosi tärkeitä!
pus!
ps. minä en tiedä mistään mitään älä nyt helekkari ainakaan mua kuuntele
 Please remember that days are not dependnt each other. Today is today and tomorrow is totally different. 
Love! You are so important to me. 
Kisses!
ps, Whatahel don't listen to me who I am to give any instructions lol
                                                              INSTAGRAM // YOUTUBE // LOOKBOOK // PERISCOPE// TWITTER // ASK