keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Mä annan kaiken, kun enempää ei oo tajuuksä kuka sun edessä seisoo?


Tänään on ollut vähän rankka päivä. Menin salille ja jotenkin unohduin sinne tanssimaan. Homma lähti niin sanotusti käsistä, ja jalkatreenin päätteksi jäin koreografioimaan popjazzia. Mun partner in crimelle tiedoksi, että tästä koreosta voi tulla ihan makeekin. Tosin biisi on pakko pitää yllätyksenä vielä ;)

Tanssin myös meidän eilistä koreota, joka on taas ihan sellainen minkä toivon vielä muistavani kiikkustuolissa istuessanikin. Se on vasta alussa, mutta se on sellasta bäd biz meininkiä mistä mä tykkään, ja mitä mä nyt just tarvitsen. Olen viime aikoina vähän väläytellyt mun tulisielua paikassa jos toisessakin niin, että on pitänyt välillä mennä oikeen itse ottamaan time outtia vessan lattialle
                                                                       :---------D

Niin kauan kun mä olen tanssinut on puhuttu aina tekniikasta. Mä tiedän mitä tekniikka tarkoittaa, mutta musta tuntuu, että eilen mä vasta tajusin sen varsinaisen merkityksen. Koitin pop-jazz treenien päätteeksi vanhoja nykäri sarjoja, ja tuntuu että liikkuvuus oli vielä tallella. Olin hieman hämmästynyt.
Uskon sen olevan tallella, koska kropasta löytyy voimaa millä tanssia.

Pop jazzissa tekniikka on mun mielestä enemmän sidoksissa yksityiskohtiin, asentojen tarkkuuteen, iskujen terävyyten sekä aksenttien käyttöön. Vaikka kokonaiskuva olisi tallella, mutta jos aksentteja ei osaa erottaa toisista voi lopputulos olla aikamoinen sillisalaatti.
Tai sitä se ainakin omalta osaltani muistuttaa ensimmäisinä harjoituskertoina.

Olen panostanut liikkuvuuteen monen vuoden ajan, mutta lähiaikoina olen rehellisesti sanottuna joustanut siitä. Nyt mä olen kelannut niitä paikkoja mitkä on mun suurimmat ongelmakohdat ja päättänyt panostaa niihin viitenä päivänä viikossa, pienin, mutta toivottavasti toimivin askelin.

Että sellasta tanssi rintamalla :)

It has been very harsh day today. I went to the gym to make it better, and accidentally kinda forgot myself there to have a little dancing moment. It made me think about techniques and how important it is to have right technique when dancing. You can know all the moves really well, but it is not dance until there is some technique involved. In my opinion in pop-jazz it is all those beautiful little details, accents, and positions. We have so beautiful choreo again, and it is something I highly need currently to take my thoughts away from everything else. Lately I have not gave my 100 percent to improve my flexibility but now I have figured out my worse spots and I will start working with them5 times a week. Slowly, as a baby steps but still. So this is what's up lately in the means of dancing.

                                     INSTAGRAM // YOUTUBE // LOOKBOOK // PERISCOPE// TWITTER // ASK