maanantai 21. maaliskuuta 2016

WOMAN SHOULD EMPOWER EACH OTHER (and men too ;))


Ettepäs ikinä arvaa missä mä olen?
No Suomessa tietenkin, ja pohjoisessa asti!


Olen täällä tekemässä vähän duunia, ja viivyn ainakin tämän viikon. 
Olen kerennyt jo käydä treenaamassa kahdesti ja löytää sekä kadottaa sielunkumppanini.
Nimittäin junassa viereeni istui muuan porvoolainen finska jonka kanssa juttu luisti, ja nimen kysyminen unohtui tyystin.
Nyt finska on porvoossa ja minä coccolassa, joten jos finska ihmeen kaupalla lukee tätä niin toivottawasti gamla wasa kohteli hyvin ja nyt voitkin ottaa yhteyttä minuun
KKÄKÄKÄKÄKÄKÄ.
Mut oikeesti, vähän itkettää.

Sitten muihin asioihin.
Musta tuntuu, et jokainen tarvii joskus kannustuspuheen ja tässä tulee sulle yksi!

Asia joka tekee mut mielettömän onnelliseksi, on se kun huomaa miten ihmiset tukevat ja nostavat toisiaan ylöspäin. 
Mä muistan ikuisesti kun tulin osaksi meidän venäläistä tanssiryhmää. Ne muijat on niin toisia tukevia, etten ole koskaan nähnyt mitään sellaista. _Joka_ kerta kun olen ollut pulassa, nämä muikkelit ovat auttaneet mua. Ne on tukeneet mua niin paljon, että joskus illalla nukkumaan mennessä valutan muutaman kyyneleen kun olen niin onnellinen.
No ehkä tämä oli vähän liiottelua, mutta ymmärrätte pointin.


Mä oon puhunut tästä aiemminkin, mutta mua hämmentää se miksi suomalaisessa kulttuurissa on niin vahvasti esillä kateus. On jotenkin tottunut siihen, että mitä tahansa joku tekee somessa, ensimmäinen asia joka ilmaantuu on trollit ja pahansuopaiset kommentit. Muistatte varmaan kun kerroin eräästä suomalaisesta bloggaajasta joka sai kamalia törkykommentteja näiltä Karjala_elää nimimerkeiltä?
Mä olen seurannut myös kansainvälisiä someilmiöitä, eikä mikään sävy vedä vertoja suomalaisille.

Esimerkiksi jenkki vlogit täyttyvät vitsi miten makeeta kommenteista (Tottakai seassa on myös niitä huonoja, mutta suomalaisten raakuus silti on mun mielestä ihan omilla leveleillä :-D) 

Se sai mut miettimään, miksi suomalaisilla on kamala tarve kirjoittaa näitä kommentteja? Tottakai lähtökohta on se, että itsellä on niin kamalan paha olo, mutta musta olisi kiva saada tietää minkä näköisiä ja oloisia nämä henkilöt ovat oikeassa elämässä? Ovatko he nuoria vai vanhoja? Ovatko he kauniita, vai onko heillä rasvainen tukka? Millä lailla he kuluttavat päivänsä? Mun suurinta hupia on aina kuvitella näitä kommentin jättäjiä :-D Sitten kuvittelen minkälaisia ihmisiä he ovat tosi elämässä. Miltä sanat kuulostavast kun tulevat ulos heidän suustaan livenä.  Minkälaisia keskusteluita he käyät ystäviensä kanssa, jos pystyvät kirjoittamaan toisen blogiin "kuole huora" kommentin? Ovatko he avoimesti niin negatiivisia ihmisiä, vai onko heillä some salaelämä 8) Mä kuitenkin uskon, että se mitä nämä henkilöt ei tiedä, on että jokainen kommentti minkä he jättävät edesauttaa bloggaajaa tavalla tai toisella. Silti haluaisin tietää, miksi suomessa tämä kulttuuri on ihan uusilla leveleillä? Ehkä se on mahdollisesti yhteydessä siihen, että suomessa on helppo jäädä kotiin tukien varaan jos laiskotuttaa ja siksi toisen menestys on niin kova pala? Tiedä häntä,  ehkä jollakin toisella on parempi teoria?

Muistan kun joskus teinivuosina olin niin loukkaantunut jos joku kirjoitti inhottavan komentin mun blogiin. Pahoitin siitä mieleni oikein olan takaa. Nykyään, mä olen niin onnellinen siitä etten korvaani letkauta asiasta. Enemmän mut saa suuttumaan se, kun katselen aamutv:stä kuinka lapsi kertoo joutuneensa rasismin kohteeksi. 


Joka tapauksessa, mä olin varma siihen asti kun tallinnaan muutin, että maailma on vaan niin inhottava paikka, että jos olet vähäänkään erilainen tai yrität jotain sun on vaan kestettävä se, että saat lokaa niskaan joka suunnasta. "Itsepähän kerjäsit, kun kerran yritit HAH" suhtautuminen tuli nuorena tutuksi, sen takia mä vieläkin päivästä toiseen jaksan jauhaa siitä kuinka yrittäminen kannattaa, ja feilausta ei saa pelätä. Mä luulin ennen, että yrittäminen on huono juttu koska maailma on sellainen. No ei se maailman sellainen ole lainkaan. Olin vaan ihan väärillä hoodeilla.
Yrittäminen on hyvästä. En voi kuvailla kuinka tärkeää, on yrittää ja tehdä niitä juttuja mitä rakastaa, sanoi kuka mitä tahansa. Antaa puhujien puhua, ja tekijöiden tehdä ;)
Jos miettii aina mitä muut ajattelee, ei luultavasti tule tehtyä koskaan mitään, joten anna palaa muiden mielipiteistä huolimatta!

Toivon, että jonain päivänä me kaikki osattais ilota muiden saavutuksista yhtä paljon kun omista, ehkä sillä tavalla me tehtäis maailmasta edes vähän parempi paikka.
Ehkä myös nimimerkillä Karjala_elää olisi joku elämän intohimo eikä tarvitsisi kirjoitella kuole huora viestejä kauniille, menestyvälle ja rikkaalle vlogaajalle ;)


RAKKAUTTA!
Me telling how I am in Finland. Having a business trip so to say. Me also telling how I found that in Finnish culture there is a lot of jealousy when somebody makes something cool! I love Finland, bu that is something I can not understand. Also if somebody mistake, there is a great need of remind that once in a while. In those other cultures which I have experienced, pushing and helping others is so much more present than I have experienced in Finnish culture and I wonder why is that. I love it how, for example, Russian culture encourages others while in Finland it is not like that at all. This is one of the main reasons why I always keep saying that trying is good. Trying is excellent and you should never let anyone to stand in front of your dreams. 
Also I wish there will be a time when Finnish internet behavior is more encouraging. When you compare Finnish bloggers comment box to for example someone from USA there is such a difference in my opinion, and I wonder why. There was a time when I got so offended what people spoke and wrote about me. Nowadays I am happy to say that I don't care anymore, because I can see that those people have so much bigger problem with themselves that has nothing to do with the target. And of course, if somebody is speaking about you it should be taken as honor ;) I hope one day those people who write down nasty words to others pages will find peace with themselves too :)