lauantai 24. toukokuuta 2014

The highest heels I do are six-inch heels - but mostly only dancers can wear them, since they are used to being on point in ballet shoes.

tää postaus on kokoaan balettia, jos baletti ei oo sun juttu, palataan asiaa seuraavalla kerralla, tällä kertaa saat vaan extra pusun!

Teitä kaikkia varmaan kiinnostaa, mitä mun baletti kuvioihin kuuluu. Siitä onkin aikaa kun oon oikeesti kirjoittanu tänne baletista. Siihen on ollut syynsä. Te tiedätte kuinka tärkeää baletti on mulle, ja se, että asiat tehdään oikeen.

Kaikki alko viime loppukesästä, kun tulin suomesta takaisin tallinnan kotiin ja menin mun vanhalle tanssi akatemialle. Se oli kadonnut. Pienet research työn jälkeen selvisi, ettei vanha baletinopettaja pidä enää tunteja. Mä olin odottanut niitä tunteja koko breikin ja itku oli kurkussa, tomaateissa ja salaatinlehdissä ja lähdin kotiin. Rakastin sitä opettajaa. Tunneilla ei tunnettu sääliä, sekä meitä työnnettiin ja kannustettiin koko ajan parempiin ja parempiin suorituksiin. Aluksi en meinannut päästä enää kävelemään treenien jälkeen kotia, mutta se oli ihanaa. Se opettaja oli rautainen ammattilainen, ja tunsin kehittyväni hurjaa vauhtia. Vedin neljää kertaa viikossa vähintään kärjillä ja tuntui et juuri kun olin päässyt vauhtiin piti lähteä tekeen duunia. Minne mä nyt meen? mitä mä nyt teen? olin ihan lost.

I love ballet because you can see how beautiful the body is.
Otin yhteyttä opettajaan, ja se lupasi heti ilmoittaa jos alkaa pitää tunteja muualla. Sillä välin mä kokeilin miljoonaa eri tanssikoulua. Oman tasoista porukkaa ei ollut tarjolla, vaan kaikki olivat alottelijoita, kunnon sunnuntai balettilaisia, jonne tultiin kun haluttiin ja mentiin kun haluttiin. Olin ainut kärjillä eikä opettaja uskaltanut korjata.

Mulle on myös todella tärkeää, että baletti tunnilla tehdään alku ja loppu kumarrukset, sekä kaikki muodollisuudet muutenkin. Mun ensimmäinen baletinopettaja opetti mulle tän kaiken, enkä yksinkertaisesti voinut sietää sitä että balettia tanssittiin johonkin rihannan uuteen kappaleeseen, kummaruksia ei tehty, tai ihmiset tulivat myöhässä. En puhu nyt yksittäisistä koulusta vaan summasummarun tän mun tallinnan tanssi koulu rallin jälkeen.

Toinen tärkeä asia on luottamus joka rakentuu oppilaan ja opettajan välille. Koska mä vaadin luottamusta niin ohjaajana, koeografina kuin oppilaanakin, en voi käsittää eri arvoisuutta ihmisten välillä (siis sellaista joka normaaliin hierarkiaan ei kuulu). Kävin myös silloin viime vuonna kerran yhdessä koulussa jossa tanssi entisiä ammattilaisia, edistyneitten tunnilla, mutta mulla oli elämässä sellanen vaihe etten voinut panostaa kuuteen tuntiin viikossa täysillä, ja tuntui että petin mun "pää" opettajan jos otan tunteja muualta. Tunti muuten oli loistava.

No tänään, mä sit palasin sinne koululle, siis tälle viimeisimmälle. OH GOOOD IT FEELS SO GOOD. te, ette tiedä sitä tunnetta kun olin ihan heittämässä tossuja jo kankkuan kaivoon ja nyt mä menin edistyneiden tunnille tähän uuteen kouluun. Ihmisillä oli balettivaatteet päällä, tossut ja kaikki venyttelivät jo ennenkuin tunti alkoi. Kukaan ei ollut myöhässä. Me tehtiin kumarrukset ja voi LUOJA EN OLE PUOLEEN VUOTEEN TREENANNUT NOIN KOVAA. mä olen täysin euforisessa tilassa, ja kohta tulee varmaan onnen kyyneleitä. Vaikka ei saisi nuolaista ennenkuin tipahtaa, musta tuntuu että oon vihdoin löytänyt mun balettikoulu kodin. Ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen tunsin et mun oikeesti pitää treenaa, sain hyviä korjauksia sekä kun tunti loppu meinasin oksentaa roskakoriin koska olin niin poikki ja onnellinen.

Tällä kertaa oli sijaisopettaja, mutta pysyin todella hyvin mukana, vaikka haastetta todellakin riittää, mutta juuri sellaisella sopivalla tavalla. Ensi keskiviikkona on seuraava tunti, ja toivon että mut hyväksytään lopullisesti tähän ryhmään.

Mun on vaikea selittää sitä tunnetta, mutta kun palaset loksahtaa kohdalleen siinä mitä rakastaa, se on kuin sydän ois kudottu uudelleen yhteen.
Kaikkien näiden vastoinkäymisten jälkeen musta ei tulee vieläkään hoppia, vaan saan jatkaan mulle rakasta harrastusta. Se, jos joku tuntuu lottovoitolta.

//Story about how I have had difficulties to find a decent ballet school after my last stopped. I feel that finally I have find a great school. It feels like my heart had put back together. I am so happy.