tiistai 31. joulukuuta 2013

Cheers to a new year and another chance for us to get it right

HUIPPUA UUTTA VUOTTA MUN ILUSAT KIISUT JA HUNAJAKILPPIKSET
HAPPY NEW YEAR,  to ALL MY DEAR READERS!

tääätäätädädää! Mun uudenvuoden lupaus on ainakin se, että kun kirjoitan tänne yritän kirjoittaa vähemmillä kirjoitusvirheillä! Mitäs lupauksia te ootte suunnitelleet tekevänne?

Sidoin teille vähän mun tätä vuotta kasaan, voila!

//I made a little post about my past year. Here we go!

Tammikuu/helmikuu/maaliskuu January/February/March
"Olisipa rakkaus viiniä -ympäri päissäni odottaisin sinua"
Palattiin takaisin tallinnaan, suvi tuli mun luo ja vietettiin ihan paras viikko ikinä. Käytiin eläintarhassa, bailattiin ja olin onnellisempi kuin pitkään aikaan. Elämässä muutenkin tapahtui jänniä asioita. Yliopiston toinen semester potkaistiin käyntiin, tehtiin tyttöjen kans hyviä markkinointi suunnitelmia, ruvettiin hioon meidän business plania, johon mä uskoin täysillä. Kiinnostuin taas siitä mitä mulla on päällä, löysin tieni takasin mun naiselliselle tyylille. OUJEE

//I returned back to Tallinn after christmas vacation, we made a lot of university things, suvi visited me, we have such a great time, the life was so full of all the exciting things.

Huhtikuu April
Oltiin Jorin kanssa beerbong all time champions (ainakin omasta mielestäni), tanssin balettia kuin hullu. Tein mun termpaperia, tein myös mun elämän suurimmista päätöksistä, ja poikien pelastettua mut (ja majoitettua mut niiden sohvalle monesti) päätin, että jotain oli tehtävä. Päätin lähteä suhteesta jossa mulla ei ollut enää turvallinen olo. Essi tuli käymään, ja se täytti mun kodin rakkaudella. Saatiin businessplan valmiiksi, voitettiin skaba sekä mä tunsin voittaneeni myös itseni.

//We were the masters of beerbong, I did my termpaper and I dance ballet like a crazy women. After boys had rescue me for spending my night locked out of my house, I made the biggest decision of my life and decided to continue my life alone. While standing in the rain I conviecing myself (with a little help) to know that I will survive. Oh dear, what great decision it truly was. Essi came to Tallinn we had such a bless, I was so happy.

Toukokuu / kesäkuu /heinäkuu May/June/July
"Oli hauskaa ja energiaa ja punaviiniäkin, ja niitä puhtaita lakanoita ja ehkä vähän naiviuttakin, usko mua kun sanon että kymmenen vuoden päästä mikään ei ole muuttunut jos et sä itse muuta sitä. Mutta sen tiedän ettei siitä helppoa tule, mutta on se sen arvoista. Ja mä itkin ja nauroin kivilattialla kun mun piti pakata laukkuja ja sä olit pakannut jo omasi kun lähdettiin samana päivänä merten yli, kummatkin vaan eri suuntaan. Ja mä kysyin miksi aikaeron pitää olla olemassa"
 
Lähdin käymään kokkolassa, biletin ja rupesin lenkkeilemään. Vietin paljon aikaa tyttöjen kanssa. Tein koreografian mun tytöille loppuun, kävin treenamassa (orjapiiskuroimassa) niitä kokkolassa, vietin aikaa perheen kanssa. Tytöt saivat kisoissa pronssia mun koreografialla, mä olin hurjan onnellinen. Tallinnan kesä oli tuloillaan.  Mä sain mun perheen tukemaan kokkolasta tallinnaan kaikessa.  Suvi tuli mun luo, vedettiin ihan mahtava viikko taas, se oli ihan yks elämän parhaista viikoista. Tutustuin brittiläiseen mieheen, ja no, se sai mut ymmärtämään aika paljon elämästä. Se sai myös mut ymmärtään aika paljon siitä mitä mä ansaitsen. Mun notebookin sivut täyttyi samaa tahtia kun löysin balanssia ja mun kielitaito parani. Mua stressas lähteä suomeen, ja vaikka tiesin, että kokkolaan tulo ei tulis olemaan helppoa, se oli paljon vaikeampaa mitä osasin kuvitella. Vietettiin veljeni häitä ja näin kokkola tyyppejä. Loppu kesä meni töitä tehden, sumussa oleillen.

//I went back to kokkola, to finnish one of my coreographies. Girls went to the competitions, get bronze medal and I partied it in Tallinn. I started to run my heart out, I met a wonderful people, I met one of the most wonderful person in whole world. He taught me what was the most precious thing in  life.. We spend great time together. I heard my skin was silky and I know his was also been earlier. We celebrate my brother who got married, and the rest of the summer was basically just flying away while working. 

elokuu/syyskuu August/September
"Onko se MBA tutkinto?"
"Eikö EBS"
Kuulen kuinka mun älykkyysosamäärä sädehtii marsiin asti.
 
Ihana Salla tuli käymään, katsottiin Olavi Uusivirtaa takapihalla, juotiin punaviiniä ja näytin härmänmuijien tavan bailata sallalle. Lähdettiin tyttöjen kanssa joensuuhun, eksyttiin bändin poikien kanssa jatkoille, tapasin mulle tärkeää henkilöä. Huomasin olevani kasvaneeni kun mielitekojen sijaan kuuntelin päätä, enkä sydäntä kun aamulla tajusin, että maailmassa on paljon muustakin kyse kuin omasta toiveista. OUJEE YEAHHH ELÄMÄ YEAH. Yritin kovasti löytää balanssia mikä mulla oli tallinnassa, mutta sydän sekoitti mun päätä. Loukkaannuin syvästi, mutta lepyin yhtä äkkiä. Opettelin sanomaan ihmisille EI, ja laitoin jauhoja suuhun ihmisille. Laskin tunteja, sekunteja ja minuutteja mun loman alkamiseen. kuuntelin musiikkia kuin hullu, ja lähdin takaisin tallinnaan. Tällä kertaa Suvi mukanani. Äiti tuli käymään tallinnassa.

//Salla visited me in kokkola, we watched at the backyard how Olavi Uusivirta played quitar, and I showed to Salla how the western people party in our small village. We packed the car with Suvi and traveled to joensuu, we accidentally got afterparties with one band. I met someone so important person to my life. I also noticed how I had grown a little bit when I didn't only listen to my heart but also my head when I decided that the life was so much bigger than just my own decisions. I counted endless minutes, seconds and hours to my vacation starting. I returned back to tallinn, and this time with Suvi. Mama visited me in Tallinn.
"Älä mee"
"No kyl mä nyt meen"
"Ei ku jäisit nyt vielä hetkeks?"
"En mä voi, mun on pakko mennä sille helkkarin luennolle"
"Sua on aika vaikee taivutella, huh?"

"KÄÄKÄKÄKäkä Ei hitto se varmaan ajattelee että oon niin hämärä muija. Puhuin koko illan jotain Super diippejä juttuja, en kestä itteeni. Oon puhunut ja ajatellut niin paljon kaikkee diippiä etten jaksa enää. KÄÄKÄKÄKÄKÄKÄKÄKÄKÄ kysyin elämän tarkotustakin. EN kestä, kääkkäkäk"

"Sä tykkäät siitä"
"No en tosiaan tykkää"
"Tykkäät sää"
"En. Tai en tiiä. Samanlainen se kuitenki on kun kaikki muutkin"

"AAAAAAAAAAA let's get freaking mortals, let's get freaking mortals"

"No tänään ei ainakaan juoda. Tai lähdetä baariin"
"Ai mitkä bileet? ketä siel on? no okei me tullaan"
"Ois yhdet bileet tossa vanh.."
"Joo mennään vaan. Mut eka pitää käydä hakeen mun kengät kotoo"

lokakuu/marraskuu/joulukuu October/November/December
Biletettiin ja tehtiin kaikkea hullua. Painettiin koulun kanssa kovaa duunia, käytiin suvin kanssa hurjasti ulkona syömässä. Suvi asui aluksi mun luona, kunnes bongattiin sille maailman suloisin kämppä. Shoppailtiin, tutustuttiin miljoonaan uuteen ihmiseen. join siidereitä, tehtiin x:n kanssa kivoja juttuja ja katsoin hassuja elokuvia. Pidettiin suvin kanssa yhtä. Kävin kutsu-vieras ensi-illassa. suoritin tentit ja tulin suomeen.
//First, suvi stayed in my place, but after we had found a comfy place for her she moved away. We did all the great stuff and enjoyed the life while meeting new people, and spending best time our lives. 

Tätä kirjoittaessa mä tajusin kuinka paljon onnellisempi mä olen tällä hetkellä kuin viime vuonna samaan aikaan. Tajusin myös kuinka hurjasti mä olen tän vuoden aikana kokenut kaikkea. Mä oon tosi kiitollinen viime vuodesta, ja hitto vie miten toivon, että seuraavasta tulee yhtä mahtava. Jos jotain olen oppinut, on se, että huumorilla pääsee helkkarin pitkälle ja oikee asenne on avain tekijä ;) Samaan aikaan on myös tosi ylpeä itestäni. AEAEAEAEAEAEAEA eiköhän skoolata vuodella kakstuhattakolmetoista, ihan ykkönen se kyllä oli!!!//When I wrote this I realized how awesome the year 2013 was. I am so grateful all the moments and experiences that I have gone through. I am so grateful all the people that I met and my new friends and everything. But not only I am grateful but also I am very proud of mi-self. I am here and I am me and I am actually really happy. The only thing to left to do, is hope that year 2014 will be as great as the previous one. And hey, one thing that I learned was that with a help of a little bit of humour, you will survive through many things ;)   

Loppuun vielä juttuja joita mä aion tehdä vuonna 2014..
 
Löytää hyvän tanssikoulun
Opiskella yhtä ahkerasti kuin viimekin semesterillä
Olla enemmän armollinen ittelleni
Ja no, oikeestaan jatkaa muuten samaan malliin!